فهرست مطالب
همیشه صحبت یک قهرمان در میان است! تاریخ بشر با نام قهرمانان و اسطورهها گره خورده است. از پهلوانان شاهنامه بگیرید تا اسطورههای یونان و روم باستان که انسانها را مجذوب خود کرده بودند. این میل به داشتن الگو و قهرمان، ریشه در ذات انسان دارد. ما ذاتاً بهدنبال کسانی هستیم که به ما امید، انگیزه و الهام ببخشند.
تقریباً در تمامی فیلمها و سریالها یک شخصیت اصلی یا قهرمان وجود دارد که داستان بدون وجود آنها، جذابیت خود را از دست میدهد! صنعت فیلمسازی بهخوبی این موضوع را درک کرده و سالهاست که از این عنصر برای جذب مخاطب و خلق داستانهای جذاب و پرمخاطب استفاده میکند. همانطور که در مورد قهرمانان در داستانها و فیلمها صحبت شد، در دنیای تجارت نیز شاهد حضور قهرمانان بیزینس هستیم. اینجا خبری از مرد عنکبوتی، بتمن و سوپرمن نیست! این افراد، کارآفرینان، مدیران و رهبران موفقی هستند که با ایدههای نوآورانه، خلاقیت و تلاش بیوقفه به الگویی برای دیگران تبدیل شدهاند.
هیچکسی ذاتاً قهرمان نیست! هیچکسی قهرمان به دنیا نمیآید و شانسی قهرمان نمیشود! قهرمان کسب و کار بودن یک فرآیند اکتسابی است و شما با یادگیری، تلاش و ممارست میتوانید به این جایگاه برسید. ما در این مقاله از همیارآکادمی قصد داریم با الهام از علی حاجیمحمدی، روشهای تبدیل شدن به قهرمان کسب و کار را به شما آموزش دهیم. پس در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا نگاهی عمیق به این موضوع داشته باشیم. ولی قبل از هرچیز بهتر است با معنا و مفهوم قهرمان کسب و کار آشنا شوید.
قهرمان کسب و کار کیست؟
قهرمان کسب و کار (Business Hero) بهطورکلی به فردی اطلاق میشود که در زمینهٔ کسب و کار به موفقیتهای چشمگیری دستیافته و الهامبخش دیگران است. علی حاجیمحمدی مؤسس همیارآکادمی و ژاکت، قهرمانان بیزینس را اینگونه توصیف میکند:
- بهطور مداوم بر روی توسعهٔ فردی و بیزینسی خودکار میکنند.
- بهدنبال یادگیری و پیادهسازی تخصصهای جدید هستند.
- بهجای انجام کارهای تکراری، بهدنبال نوآوری و خلاقیت هستند.
- به تعویق انداختن کارها را به حداقل میرسانند.
- اجازه نمیدهند موانع آنها را از مسیرشان منحرف کنند.
- با قاطعیت و سرعت بهسمت اهداف خود حرکت میکنند.
- باورهای محدودکنندهٔ خود را به چالش میکشند.
- از منطقهٔ امن خود خارج میشوند و بهدنبال چالشهای جدید هستند.
- بهدنبال خلق زندگی و بیزینسی هستند که فراتر از انتظارات جامعه است.
- منتظر کمک دیگران نمیمانند.
- مسئولیت کامل زندگی و بیزینس خود را بر عهده میگیرند.
- بهطور مستقل برای رسیدن به اهداف خود تلاش میکنند.
- بهجای انتظار برای آینده، آن را خلق میکنند.
- با برنامهریزی و تلاش مداوم بهدنبال ساختن آیندهای روشن برای خود و بیزینسشان هستند.
- ایمان دارند که با تلاش و پشتکار میتوانند به هر آنچه که میخواهند برسند.
ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان، جف بیزوس، بیل گیتس، استیو جابز و … نمونه بارزی از قهرمانان بیزینس هستند که با خلاقیت، نوآوری، تلاش و پشتکار تأثیر عظیمی بر روی زندگی دیگران گذاشتهاند. علاوه بر افراد مشهور، بسیاری از قهرمانان بیزینس ناشناخته هستند. مثل افرادی که کسب و کارهای کوچک خود را راهاندازی و اداره میکنند و یا کارمندانی که فراتر از وظایف خود عمل میکنند! همه این افراد قهرمان کسب و کار محسوب میشوند؛ اما یک قهرمان واقعی کسب و کار چه کسی است؟ چه ویژگیها و عادتهایی دارد؟ در ادامه میخواهیم بهطور خلاصه چند گام عملی برای رسیدن به این جایگاه را با به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید.
گام اول: توسعهٔ فردی
برای تبدیل شدن به یک قهرمان کسب و کار باید اول روی خودتان کار کنید. برای رسیدن به اهداف و استفاده کامل از ظرفیتهای خودتان بهتر است مهارتها، دانش، نگرش و رفتارهای خود را بهبود دهید. به زبان ساده توسعهٔ فردی به معنای تبدیل شدن به بهترین ورژن خودتان است. اولین قدم برای توسعهٔ فردی شناخت خود است! باید بدانید چه نقاط ضعف و قدرتی دارید، علایق و ارزشهای شما چیست و چه رسالتی را دنبال میکنید. اهداف مشخص و قابل اندازهگیری برای خودتان تعیین کنید و راه رسیدن به این اهداف را مشخص نمایید. مطالعه و یادگیری، شرکت در دورههای آموزشی و استفاده از تجربیات دیگران میتواند مسیر رسیدن به اهدافتان را کوتاهتر کند.
ورزش، تغذیه سالم و خواب کافی را فراموش نکنید و به سلامت روحی و روانی خود توجه ویژه نمایید. توسعهٔ فردی یک فرآیند دائمی است که از بدو تولد تا پایان زندگی ادامه دارد. هر فرد در هر سنی میتواند با تلاش و پشتکار در مسیر توسعهٔ فردی گام بردارد و به نسخه بهتری از خودش تبدیل شود.
گام دوم: توسعه بیزینس
یک بیزینسمن و یا بیزینسوومن حرفه ای با پروسه توسعه بیزینس آشنا است. توسعهٔ بیزینس فرآیندی است که بهمنظور افزایش ارزش و سودآوری یک کسب و کار انجام میشود. این فرآیند شامل شناسایی فرصتهای جدید برای رشد، ایجاد و اجرای استراتژیهای جدید و مدیریت منابع برای دستیابی به اهداف است. هر شرکت کوچک یا بزرگی برای گرفتن سهم بیشتری از بازار نیازمند داشتن برنامه و استراتژی دقیق است. درست است که فرآیند توسعهٔ کسب و کار وقتگیر و دشوار است ولی میتوان با یادگیری این روند را سریعتر کرد.
برای توسعه بیزینستان باید نحوهٔ تبلیغات، فروش، بازاریابی، تیمسازی، مدیریت و رهبری، مدیریت مالی، شبکهسازی، سیستمسازی و … را بلد باشید در غیراینصورت مسیر موفقیت در کسب و کار برایتان زمانبر و طاقتفرسا خواهد بود.
گام سوم: تبلیغات اثربخش
شرکت نایک که در زمینهٔ طراحی، تولید و توسعه پوشاک و تجهیزات ورزشی فعالیت دارد، در سال 2018 کمپینی به نام “Just Do It” را راه انداخت. این کمپین شامل یک سری تبلیغات تلویزیونی، چاپی و آنلاین بود که به زنان و مردان در هر سنی الهام میبخشید تا از منطقهٔ امن خود خارج شوند و به دنبال اهدافشان بروند. این تبلیغات بسیار موثر و موفق بود و به افزایش فروش نایک انجامید و همچنین به ارتقای برند این شرکت بهعنوان یک برند الهامبخش کمک کرد.
تبلیغات اثربخش جدا از اینکه صرفاً یک تبلیغات ساده باشند، بهطور مؤثری مخاطبان هدف را جذب کرده و آنها را به انجام یک اقدام ترغیب میکنند. اگر فوتوفن یک تبلیغات مؤثر را بلد باشید فروش برای شما بهراحتی آب خوردن خواهد بود. یک تبلیغ اثربخش باید جذاب، واضح، قابلفهم، هدفمند، برانگیزاننده، منحصربهفرد، قابل اندازهگیری و قابل اعتماد باشد. بهترین روش برای ایجاد تبلیغات اثربخش، آزمونوخطا است؛ ولی افرادی که در این حوزه باتجربه و متخصص هستند از هدررفت هزینه و زمان جلوگیری میکنند.
گام چهارم: تولید محتوای پربازده
تولید محتوا یک هنر است و اثربخش بودن آن یک هنر دیگر! درواقع محتوای پربازده محتوایی است که دارای ارزش باشد و نیازهای مخاطبان را برآورده کند. قهرمانان بیزینس به این موضوع واقف هستند که میتوانند با یک محتوای ارزشمند به اندازهٔ دهها میلیون تومان تبلیغات، بازدهی و بازخورد داشته باشند. منظور از تولید محتوا فقط تولید محتوای ویدئویی نیست! بلکه شما میتوانید با فرمتهای مختلف (متن، عکس و صوت) محتوای پربازده تولید کنید.
تولید محتوای پربازده را میتوان به چهار دسته کلی محتوای متنی، محتوای تصویری، محتوای صوتی و محتوای تعاملی تقسیم کرد. ساخت اینفوگرافیک، کتابهای الکترونیکی، کتابهای صوتی، پادکست آموزشی، وبینار، آزمون و نظرسنجیها، دورههای آنلاین، موشنگرافیک و … جزو این موارد هستند. برای ساخت یک محتوای پربازده باید هدف از تولید محتوا را مشخص کنید، نیاز مخاطب را بشناسید و برای تولید آن بودجه تعیین کنید. هدف از تولید محتوا میتواند یکی از دلایل زیر باشد:
- افزایش آگاهی از برند
- جذب مشتریان جدید
- ایجاد تعامل با مشتریان
- ارائهٔ آموزش و اطلاعات رایگان
- افزایش فروش
گام پنجم: فروش
اینجا خیریه نیست! شما بهعنوان یک قهرمان کسب و کار باید دنبال سودآوری و پول باشید. این بهمعنای نادیده گرفتن رضایت مشتری و یا مسئولیتهای اجتماعی نیست؛ بلکه بهمعنای کسب سود از یک محصول یا خدمات با روشهای اخلاقی و درست است! اگر نفروشید دلسرد خواهید شد و اگر دلسرد شوید با شکست مواجه میشوید! اما چطور میتوانیم بفروشیم؟ روشها و تکنیکهای زیادی برای فروش وجود دارد که در ادامه بهطور مختصر به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد.
تکنیک فروش SPIN: تکنیک SPIN یک روش فروش است که بر اساس پرسیدن سؤالات از مشتریان طراحی شده است. با پرسیدن سؤال میتوانید نیازها و مشکلات مشتریان را شناسایی کنید و راهحل مناسب را به آنها ارائه دهید.
تکنیک فروش چالشگر: تکنیک چالشگر یک روش فروش است که بر اساس به چالش کشیدن فرضیات و باورهای مشتریان در مورد محصولات یا خدمات طراحی شده است. به زبان ساده با استفاده از این تکنیک مشتریان را به تفکر در مورد نیازها و مشکلات خود وادار میسازید، سپس راه حل این مشکلات را معرفی میکنید.
تکنیک فروش مشاورهای: تکنیک مشاورهای یک رویکرد مشتریمحور برای فروش است که براساس ایجاد رابطهٔ اعتماد و همکاری بین فروشنده و مشتری بنا شده است. در واقع در این روش، فروشنده مانند یک مشاور عمل میکند و بهجای تمرکز بر فروش محصول یا خدمات، بر شناسایی نیازها و مشکلات مشتری و ارائه راهحل مناسب به او تمرکز دارد.
گام ششم: تیمسازی و منابع انسانی
هیچ کسب و کاری بدون تیم به موفقیت نمیرسد! یک قهرمان کسبوکار اصول تیمسازی و مدیریت منابع انسانی را بلد است و این را بهخوبی میداند که بیزینسهای بزرگ با تیمسازی قوی به موفقیت رسیدهاند. با انتخاب افراد مناسب، تقویت فرهنگ تیمی، ارائه آموزشهای کاربردی، ایجاد انگیزه و تعهد و با مدیریت تعارضات میتوانید یک تیم منسجم با عملکرد فوقالعاده بالا بسازید.
قهرمانان بیزینس برای ساختن یک تیم عالی از تجربیات دیگران درس میگیرند. مثلاً جف بیزوس مدیر و مالک شرکت آمازون میگوید: تیم کاری شما باید به اندازهای بزرگ باشد که بتوانید با 2 عدد پیتزا تمام اعضای آن را سیر کنید. این دیدگاه جف بیزوس به قانون دو پیتزا معروف است. او معتقد است که یک تیمهای کوچک بیشتر از گروههای بزرگ کار انجام میدهند و زمان کمتری را برای فعالیتهای غیرسازمانی صرف میکنند. گروههای کوچک شبیه خانواده هستند، آنها مشاجره میکنند و یا بهطور کلی از هم میپاشند. اما میتوانند در زمان شکنندگی، خود را جمعوجور کنند و به خود بیایند. تجربهٔ بیزوس در تیمسازی میتواند ما را در مدیریت منابع انسانی راهنمایی کند.
گام هفتم: سیستمسازی
همهٔ مدیران کسب و کارهای بزرگ و موفق با اصلاحی بهنام سیستمسازی آشنا هستند. سیستمسازی بهمعنای ساخت یک ماشین پولسازی با کمترین نظارت و دخالت شما در کسب و کار است! یک قهرمان کسب و کار با خودکارسازی و استانداردسازی وظایف و فعالیتها سعی دارد نیاز به حضور خودش را در بیزینس کمتر کند و آزادی زمانی بیشتری داشته باشد. اغلب مدیران بهجای اینکه مدیر خوبی باشند یک کارمند خوب هستند! درواقع آنها بهجای تمرکز بر توسعهٔ بیزینس، بر انجام کارهای روتین و تکراری روزانه تمرکز دارند که یک کارمند هم بهراحتی از پس آنها بر میآید. البته این موضوع در کسب و کارهای کوچک فرق میکند و ممکن است تمامی کارها بر عهدهٔ مدیر کسب و کار باشد.
سیستمسازی باعث افزایش کارایی و بهرهوری، کاهش هزینهها، افزایش کیفیت محصولات و خدمات، ایجاد یک محیط کار منظم و استاندارد، کاهش وابستگی به افراد و ایجاد فرصت برای رشد و توسعه در کسب و کار میشود.
مردم قهرمانان دروغین را تشخیص میدهند!
مردم دیگر مثل قبل نیستند! آنها آگاه شدهاند و بهراحتی میتوانند قهرمانان واقعی کسب و کار را تشخیص دهند. کسانی که همیشه بهدنبال پر کردن جیب خودشان هستند و به کیفیت محصولات و خدماتشان اهمیتی نمیدهند! صداقت و شفافیت ندارند و همیشه از خودشان تعریف میکنند. توانایی مدیریت و رهبری کسب و کارشان را ندارند و مسئولیتپذیر نیستند. این افراد بهراحتی قابل شناساییاند. مردم بهطور ذاتی جذب افرادی میشوند که صادق، فروتن و متعهد به ارزشهای اخلاقی هستند. قهرمانان واقعی کسبوکار با اعمال و رفتار خود اعتماد و احترام مردم را جلب میکنند.
نتیجهگیری
در دنیای رقابتی امروز، برای تبدیل شدن به یک قهرمان کسب و کار باید از تمامی ابزارها و منابع موجود بهطور مؤثر استفاده کنید. ما در این مقاله سعی کردیم تعدادی از راهکارهای عملی و کاربردی را به شما آموزش دهیم؛ ولی این همهٔ آن چیزی نیست که شما برای تبدیل شدن به قهرمان بیزینس نیاز دارید. باید بهصورت کاملاً حرفهای بیاموزید و با تمامی جوانب و جزئیات آن آشنا شوید.
دورهٔ قهرمان بیزینس یک دورهٔ آموزشی جامع و کاربردی است که به شما کمک میکند تا سریعترین زمان ممکن به اهدافتان در دنیای تجارت برسید. این دوره با تمرکز بر رشد 2 تا 5 برابری درآمد با استفاده از متد هک رشد، شما را در مسیر تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق راهنمایی می کند. این دوره توسط علی حاجیمحمدی تدریس میشود و شامل پشتیبانی و منتورینگ مستمر است. اگر میخواهید شما نیز جزو قهرمانان بیزینس باشید، هم الان از طریق لینک hamyar.co/course/business-hero در دورهٔ قهرمان بیزینس شرکت کنید.