ارز دیجیتال چیست چه آینده ای در انتظار آن است؟۲ آذر ۱۴۰۰ 4 رای

ارز دیجیتال امروزه به حالت‌های مختلفی در اینترنت وجود دارد و خرید و فروش می‌شود، همچنین شما به راحتی و با شناختی مناسب از آن می‌توانید به کسب درآمد اینترنتی بپردازید که ما در این مقاله به طور کامل درباره‌ی آن صحبت خواهیم کرد.

یکی از روش‌هایی که امروزه برای سرمایه‌گذاری یا حتی خرید چیزهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، ارز دیجیتال (Digital Currency) است. همان‌طور که از نام این نوع پول برداشت می‌شود، ارز دیجیتال نوعی پول دیجیتال و درون سیستمی است که جهت راحت کردن بخش عظیمی از زندگی انسان که به نوعی با پول در ارتباط است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع ارز که به آن کریپتوکارنسی نیز گفته می‌شود، بر پایه علم رمز‌نگاری بوده و در واقع با حل برخی معادلات ریاضی و رمزنگاری‌های خاص، تولید می‌گردد.

با همه این‌ها، چه چیزی باعث محبوب شدن این نوع ارز شده است؟ عملکرد آن به چه صورت است و امروزه کدام ارزهای دیجیتال ارزش سرمایه گذاری دارند؟ برای آشنایی بیشتر با ارزهای دیجیتال و ویژگی‌های هرکدام، همراه ما باشید.

ارز دیجیتال چیست؟

همان‌طور که گفته شد این نوع ارز، پولی الکترونیکی است که توسط سیستم‌های کامپیوتری ایجاد و نگهداری می‌شود. ارز دیجیتال در زبان انگلیسی، با کلمه کریپتوکارنسی شناخته می‌شود. کریپتو در این عبارت به معنای رمز و کارنسی به معنای ارز است که در مجموع به معنای رمزارز مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر تا به حال برخوردی با ارزهای دیجیتال نداشته‌اید، این سه اصل کلی را در مورد کریپتوکارنسی یا ارز دیجیتال به یاد داشته باشید:

  • غیرمتمرکز: منظور از غیرمتمرکز این است که این ارزها توسط یک مقام دولتی یا بانک صادر نشده، خریدوفروش نمی‌شود.
  • دیجیتال: به این معنا که رمزارزها مشابه با دلار، یورو، سکه یا هر چیز دیگری به صورت فیزیکی در دسترس نیستند. در عوض همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، این ارزها توسط فرایندهای ریاضیاتی در مجموعه بزرگی از کامپیوترها و با حل برخی معادلات، تولید می‌شوند. بعد از حل، برای مبادله و انجام فرایند خریدوفروش، در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • رمزنگاری شده: در ارزهای دیجیتال از علم رمزنگاری بهره می‌برند تا بتوانند منحصربه‌فرد بودن یک شی یا ارز در این حوزه را تأیید کنند. رمزنگاری، عرصه‌ای برای ارتباط میان کدهاست که تنها دو طرف معامله قادر به تشخیص و ترجمه آن هستند و هیچ شخص سومی توانایی رمزگشایی آن را ندارد. استفاده از این ویژگی در ارزهای دیجیتال باعث می‌شود که دارنده هر ارز، بتواند به راحتی ادعای مالکیت ارز خود را ثابت کند.

تفاوت ارز دیجیتال با ارزهای فیات

علاوه بر مسئله دیجیتال بودن رمزارزها، تفاوت‌های دیگری نیز میان این نوع پول با ارزهای فیات وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

قانونی بودن

ارزهای فیات از طرف بانک مرکزی در هر کشور صادر می‌شود و ابزار رسمی و نهایی برای انجام معاملات هستند. در واقع دولت هر کشور عرضه این پول را تحت کنترل دارد و می‌تواند با اعمال سیاست‌های خاصی، ارزش آن را کم یا زیاد کند. در مقابل، ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند که دولت، کنترلی روی آن‌ها ندارد. بسیاری از کشورها با تحریک مردم به این که ارزهای دیجیتال مربوط به فعالیت‌های غیرقانونی و تروریستی هستند، این ارزها را ممنوع کرده‌اند.

ملموس بودن ارز

ارزهای دیجیتال نمی‌توانند احساس فیزیکی بودن پول را به ما منتقل کنند چرا که تنها از طریق فضای آنلاین و به صورت مجازی در دسترس هستند. در مقابل ارزهای فیات می‌توانند به صورت اسکناس و سکه وجود داشته باشند و در نتیجه قابل‌لمس هستند.

خرید و فروش

همان‌طور که گفتیم از آنجایی که رمزارزها به صورت دیجیتال و درون سیستم قرار دارند، می‌توانند به عنوان کدهای خصوصی و مخصوص مالک خود عمل کنند. برای تبادل پول‌های معمولی در بهترین حالت شما مبلغ مورد نظر خود را از طریق اپلیکیشن‌های موجود، منتقل می‌کنید. در ارزهای دیجیتال شما می‌توانید مبلغ مورد نیاز خود را به راحتی و با استفاده از صرافی‌ها، منتقل کنید.

نحوه عرضه

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های ارزهای دیجیتال و پول معمولی، نحوه عرضه آن‌هاست. از آنجایی که پول‌های معمولی توسط بانک مرکزی و با اجازه مقامات دولتی چاپ می‌شوند، هیچ سقف تولیدی ندارند. تولید و چاپ پول بیشتر، باعث افزایش تورم شده و قیمت کالاها در یک برهه زمانی بالا می‌رود.

اما زمانی که در مورد ارزهای دیجیتال صحبت می‌کنیم، منظور ما یک ارز سقف‌دار است. به این معنا که همواره مقدار مشخصی سکه یا ارز وجود دارد که در میان افراد مختلف مورد استفاده و مبادله قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، مقدار کل بیت کوین که تاکنون ارائه شده است و احتمالاً در همین سطح باقی می‌ماند، ۲۱ میلیون واحد است.

نحوه ذخیره سازی

زمانی که قصد ذخیره‌سازی پول معمولی خود را دارید، می‌توانید آن را در بانک گذاشته یا وسیله‌ای گران‌قیمت و ارزشمند تهیه کنید تا با گذشت زمان بر ارزش پول شما افزوده شود. اما در ارزهای دیجیتال، محل ذخیره‌سازی در یک کیف پول معتبر و مطمئن است که تنها شما امکان دسترسی به آن را دارید و به دلیل رمزنگاری دقیق، هیچ فرد دیگری نمی‌تواند به اطلاعات و پول شما دسترسی داشته باشد.

عملکرد ارز دیجیتال به چه صورت است؟

در واقع ارزهای دیجیتال براساس فناوری به نام بلاک‌چین کار می‌کنند اما بلاک‌چین چیست؟ بلاک‌چین که امروزه از اهمیت بالایی برخوردار شده است، یک دفتر دیجیتالی متشکل از تمام تراکنش‌های افراد مختلف است. این دفتر دیجیتالی یا پایگاه داده، در مجموعه‌ای از سیستم‌های کامپیوتری توزیع شده است. در واقع تمام سیستم‌ها در کنار هم می‌توانند این دیتابیس را کنترل کنند و هیچ سیستمی به تنهایی قادر به کنترل آن نیست. تراکنش‌هایی که توسط ارزهای دیجیتال انجام می‌شود، به طور کامل در شبکه بلاک‌چین ثبت می‌شود.

افرادی که با این تکنولوژی آشنا هستند، در مورد آن چنین اظهار نظر می‌کنند که بلاک‌چین، فضایی با شفافیت کامل و در عین حال امن است. این فضا می‌تواند اعتماد مخاطبان خود را افزایش دهد و به دلیل فناوری رمزنگاری‌، امنیت پایگاه داده و تراکنش‌ها را بهبود ببخشد. در مقابل مخالفان این فناوری می‌گویند بلاک‌چین یک شبکه گران‌قیمت و ناکارآمد است که انرژی زیادی مصرف می‌کند!

محبوب ترین ارزهای دیجیتال

در سال‌های اخیر و بعد از معرفی بیت کوین، رمزارزهای جدیدی به دلیل استقبال مردم و افزایش محبوبیت فناوری بلاک‌چین معرفی شدند. در ادامه، به برخی از بهترین رمزارزها که در طی چند سال گذشته عملکرد خوب و رو به رشدی داشته‌اند را معرفی خواهیم کرد:

توسعه کسب و کار با رها کردن ۱۰ ذهنیت منفی

بیت کوین

بیت کوین یا BTC، یکی از مهم‌ترین ارزهای موجود در بازار کریپتوکارنسی است که مالکان زیادی دارد. این ارز در سال ۲۰۰۹ و توسط ساتوشی ناکاموتو معرفی و در سال ۲۰۱۷ عرضه شد.

اتریوم

اتریوم یا ETH، محبوب‌ترین رمزارز بعد از بیت کوین است که بلاک‌چین به کار برده شده در آن، با بیت کوین تفاوت زیادی دارد. از این رمزارز معمولاً برای قراردادهای هوشمند و توسعه برنامه‌های مختلف استفاده می‌شود. درواقع کاربرد اتریوم تنها به یک روش پرداخت دیجیتالی ختم نمی‌شود و در عرصه فناوری، کاربردهای متنوع و زیادی دارد.

بایننس کوین

این ارز که به اختصار به BNB معروف است، یکی دیگر از ارزهای کاربردی در عرصه ارز دیجیتال می‌باشد. این ارز توسط صرافی بایننس، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال در جهان، معرفی شده است. بایننس کوین در ابتدا به عنوان یک توکن برای انجام معاملات مختلف ایجاد شده بود اما هم‌اکنون می‌توان از آن برای پرداخت‌ها و همچنین خرید کالاها و خدمات مختلف دیگر استفاده کرد.

کاردانو

این ارز توسط یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، معرفی شده است. کاردانو، از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا مدیریت هویت خود در صرافی ارز دیجیتال مورد نظر را به دست بگیرید.

تتر

یکی دیگر از رمزارزهای معروف، تتر است که با علامت اختصاری USDT نشان داده می‌شود. این ارز دارای ارزش ۱ دلار برای هر واحد است؛ به همین دلیل به آن stablecoin نیز گفته می‌شود. زمانی که کاربران می‌خواهد ارزی را به ارز دیگری تبدیل کنند، تتر به عنوان یک پل عمل می‌کند. افراد به جای اینکه ارز x خود را ابتدا به دلار و سپس به ارز y تبدیل کنند، آن را به تتر تبدیل می‌کنند.

XRP

این ارز که با نام ripple شناخته می‌شود، در سال ۲۰۱۲ ایجاد شد و راهی برای پرداخت از طریق رمزارزها ایجاد کرد. یکی از دلایل عدم رشد این ارز، احضار آن به دادگاه به دلیل بروز مشکلات و عدم اعتماد کاربران بود.

سولانا

ارز دیگری که قصد معرفی آن را داریم، سولانا یا SOL نام دارد. این ارز که در مارس ۲۰۲۰ ایجاد شد، یک ارز جدید است و به دلیل دارا بودن سرعت بالا برای انجام تراکنش‌ها، محبوبیت زیادی دارد.

پولکادوت

پولکادوت که به نام DOT نیز معروف است، مانند سولانا ارزی جدید بوده و در می ۲۰۲۰ توسط یکی از بنیان‌گذاران اتریوم ایجاد و وارد عرصه ارزهای دیجیتال شد. برخی از صاحب‌نظران معتقد هستند که کارکنان پولکادوت به دنبال برکناری اتریوم هستند؛ در حالی که تیم توسعه این رمزارز، این حرف و سخن‌ها را قویاً تکذیب کرده است.

USD Coin

USDC یک استیبل کوین دیگر است که ارزش هر واحد آن ۱ دلار می‌باشد. این رمزارز به دلار متصل بوده و تقریباً نوسانی ندارد.

دوج‌کوین

یکی دیگر از ارزهای بسیار معروفی که در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد، دوج‌کوین یا DOGE است. این ارز برخلاف بسیاری از ارزها که عرضه محدودی دارند، به صورت نامحدود در دسترس است.

شیبا اینو

ارز دیگری که در ماه‌های اخیر نام را آن را به کرات شنیده‌ایم، شیبا اینو است. این ارز که در سال ۲۰۲۱ وارد عرصه ارزهای دیجیتال شد، توکنی با عرضه نامحدود است.

مزایای استفاده از ارز دیجیتال

با اینکه استفاده از ارزهای دیجیتال در حال گسترش است اما بسیاری از افراد با وجود پیشرفت علم، ترجیح می‌دهند از روش‌های سنتی و قدیمی تبادل پول استفاده کنند. اگر شما نیز چنین عقیده‌ای دارید، با ما همراه باشید تا در این قسمت برخی از مزایای ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم.

  • تراکنش‌های آسان‌تر: همه ما به نحوی در طول روز مشغول مبادله پول هستیم اما اگر روش‌های انتقال سخت و طولانی باشند، هزینه بیشتری از سوی مشتریان پرداخت می‌شود تا خدمات انتقال پول به درستی و بدون مشکل انجام شود. در ارزهای دیجیتال این فرایندها کوتاه شده و به عملیاتی آسان، سریع و با پایین‌ترین هزینه تبدیل شده است.
  • پایین بودن کارمزد تراکنش‌ها: زمانی که قصد انجام تراکنشی را دارید، مبلغی پول به عنوان کارمزد نیز از حساب شما کسر می‌شود. در ارزهای دیجیتال به دلیل ساده بودن این فرایند، معمولاً کارمزد کمی از طرفین معامله دریافت می‌شود.
  • داشتن امنیت بالاتر: همان‌طور که گفته شد، ارزهای دیجیتال، رمزارزهایی هستند که به طریق مختلف رمزنگاری شده و به یک سیستم پرداخت امن تبدیل شده‌اند. استفاده از ارزهای دیجیتال می‌تواند این اطمینان را به شما بدهد که پول و سرمایه شما کاملاً در امان بوده و فردی جز شما نمی‌تواند ادعای مالکیت آن را داشته باشد.

کاربرد ارز دیجیتال چیست؟

حال که با چیستی و مزایای ارز دیجیتال آشنا شدیم، می‌خواهیم به بررسی کاربردهای آن بپردازیم و ببینیم در چه مواردی می‌توان از این ارزهای محبوب، استفاده کرد:

  • کسب درآمد از طریق انواع ارزهای دیجیتال
  • سرمایه‌گذاری
  • قراردادهای هوشمند
  • پرداخت آنلاین
  • خرید یا فروش کالاهای مختلف با ارزهای دیجیتال
  • انتقال ارز ساده با سرعت بالا و کارمزد کم

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال؛ درست یا اشتباه؟

سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال، یکی از محبوب‌ترین ترندهای گوگل در چند ماه اخیر بوده است. بسیاری از افراد از این روش به عنوان یک روش کسب درآمد پسیو و منفعل استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که نوسانات و ریسک سرمایه گذاری در این بازار بسیار زیاد است! به همین دلیل توصیه می‌شود پولی را که نمی‌توانید از دست بدهید، در این بازار سرمایه گذاری نکنید. نظر شما در مورد رمزارزها چیست؟ تجربه شما از سرمایه گذاری در این رمزارزها چطور بوده است؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و همراهان همیار آکادمی به اشتراک بگذارید.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!