به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، یک تولیدکننده محصولات کشاورزی، از استفاده از فناوری نانوحباب در تولید محصولات کشاورزی خود خبر داد. فناوری نانوحباب، فناوری به‌روزی است که می‌تواند تغییرات و تأثیرات مفیدی را بر تولید محصولات و کالاهای مختلف استفاده شود.

در این فناوری نانویی، حباب‌های بسیار کوچک و در ابعاد زیر 200 نانومتر ساخته می‌شود و می‌تواند به عنوان واسطه‌ای برای انتقال و تحویل مواد به محیط مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ولید اتحادی، تولیدکننده محصولات کشاورزی گلخانه‌ای، دو سال است که از فناوری نانوحباب برای تولید محصولات خود استفاده می‌کند. او از این فناوری برای کنترل سطح اکسیژن آب در کشت هیدروپونیک استفاده می‌کند. در کشت هیدروپونیک که به آن آب‌کشت یا کشت بدون خاک نیز می‌گویند، ریشه گیاه به جای خاک در محلول غنی از مواد مغذی با پایه آب رشد می‌کند.

استفاده از فناوری نانوحباب در این نوع از کشت محصولات، می‌تواند به کشاورز کمک کند تا تنظیمات بهتری را روی مواد غذایی یا اکسیژن مورد استفاده گیاه اعمال کند. نانوحباب‌ها می‌توانند مواد مغذی مورد نیاز گیاهان را بهترین شکل ممکن تحویل دهند. این مواد می‌توانند کودها، محلول‌های معدنی، هورمون‌های رشد یا غیره باشند.

نانوحباب‌ها همچنین می‌توانند عوامل ضدآفت را به شکلی که در حداکثر تأثیر قرار گیرند، به گیاهان منتقل کنند. از طرفی، با استفاده از نانوحباب‌ها می‌توان آب را بهتر حفظ کرد و به گیاهان در مقدار دقیق‌تر و در لحظه‌ای که نیاز دارند، تحویل داد. این کار می‌تواند به افزایش بهره‌وری آب و جلوگیری از هدررفت آن کمک کند.

گفتنی است، فناوری نانوحباب تنها در کشاورزی کاربرد ندارد و می‌تواند در صنایع مختلفی به کار گرفته شود. برای مثال در صنایع نفت و گاز، نانوحباب‌ها به عنوان وسیله‌هایی برای تحویل دقیق و کنترل‌شده مواد شیمیایی در مخازن نفتی استفاده می‌شوند. یا در پزشکی، این حباب‌های ریز در دارورسانی و تحویل داروها به اندازه کوچکتر و مستقیم‌تر به سلول‌ها در بدن انسان کاربرد دارند.

پایان پیام/

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *